VERPLICHTE RUST NA ZEGE IN MACHELEN SPIJTIG VOOR KVC-A

Nokere Kruishoutem A telt zes op vijftien. Met dat gemiddelde kom je op het einde van de rit (als er 30 matchen kunnen gespeeld worden) aan 36 punten en is men gered. De beslissingen van Voetbalbond Vlaanderen deze week zetten ook KVC-A op rust. Hetzelfde trouwens voor KVC-B.

En dat is spijtig voor de twee ploegen. KVC-A had zaterdag anders thuis tegen Houtem gespeeld. Zes dagen na de 0-1 zege in Machelen was dit nochtans een gelegenheid om verder puntren te sprokkelen. De match in Machelen (0-1 na een doelpunt van ex-speler Mathieu Van Parijs) kwam er na een duel met twee uitsluitingen bij de thuisploeg: direct rood voor D’Hondt en tweemaal geel voor captain Gistelinck.

Het is dus nu rusten geblazen al zal men wel trachten de trainingen een beetje te onderhouden. KVC-B anderzijds, vorig weekend een verliezer, was klaar om met goede uitslagen de heropstanding in te zetten en de gevarenzone te verlaten.

Zowel KVC-A als KVC-B weten niet, zoals al de amateurvoetbalploegen in Vlaanderen trouwens, wanneer opnieuw zal ‘mogen’ gevoetbald worden. Intussen kunnen de jeugdploegen wel verder spelen, al is er kleedkamerverbod (NKMR).

NOKERE KRUISHOUTEM B WINT EERSTE MATCH

Vorige zaterdagavond was er, terecht, na de match grote vreugde  voor de eerste zege van Nokere Kruishoutem B. Met drie op negen is de start hoopgevend. In principe speelt men zaterdagavond om 19.30 uur op verplaatsing tegen C. Melle.

Met een knipoog naar de match tegen Smetlede (2-1 winst) moet gezegd, dat Nokere Kruishoutem B eerst op achterstand werd geplaatst. De rust kwam met 1-1 nadat Simon De Ruyck (30’) voor de gelijkmaker had getekend. Elias De Ruyck, gestart op de bank, maakte in het laatste kwartier (82’) het winnende doelpunt. Een goede zaak voor de ploeg van trainer Joachim D’Hondt die meteen is vertrokken om het verder qua prestaties en uitslagen goed te doen. Maarten De Clercq deed na schorsing zijn wederoptreden.  Niels Meganck, de vorige speeldag ziek, deed eveneens zijn wederoptreden. Jarl Revyn viel halfweg de eerste helft gekwetst uit. Hij werd vervangen door Thomas Demey.

Voor Nokere Kruishoutem A werd de verplaatsing naar Geraardsbergen een maat voor niets. De ploeg kwam op voorsprong via een own-goal. Later kwam de thuisploeg opzetten en maakte drie goals. Michael Kissi (knie) was er niet bij. Nicolas Meersschaut was nieuw in de ploeg. Joeri Serruys is hersteld van zijn handbreuk en deed zaterdag een goed wederoptreden met de beloften. Hij is klaar om de A-ploeg weer van dienst te zijn. Nokere Kruishoutem A speelt zaterdagavond om 19.30 uur thuis tegen Borsbeke (NKMR)

NOKERE KRUISHOUTEM A BOEKTE EERSTE ZEGE

In de reeks naar “nog meer” boekte Nokere Kruishoutem A zaterdagavond de eerste zege (3-1). De eerste officiele match, met de nieuwe verlichting, werd dus een schot in de roos. Enerzijds omdat verdiend werd gewonnen, anderzijds omdat titelkandidaat Zottegem in het verlies werd geduwd.

Na de nipte nederlaag op de eerste speeldag, in Denderleeuw, was er dus een sportieve en lonende reactie. Er werd onze ploeg liefst drie penalty’s toegekend.  De jarige Michael Kissi scoorde tweemaal van op de stip. Toen Kissi al was vervangen, trapte Joshi Noppe de derde penalty. Deze werd gestopt door doelman Schokkaert. Tussendoor had ook Luigi Vanderghinste een doelpunt gemaakt. Een bezoeker werd, bij de fase rond de derde strafschop, met een tweede gele kaart uitgesloten. Zondag speelt Nokere Kruishoutem A om 15.00 uur op verplaatsing tegen SV Geraardsbergen.

Nokere Kruishoutem B verloor tweemaal met het kleinste verschil. Zowel tegen Bottelare als Serskamp Schellebelle werd niet gescoord en werd één doelpunt toegestaan. Er is echter, wat de uitslagen betreft, beterschap op komst. Dat wil men dit weekend al bewijzen in de thuismatch tegen Smetlede.  Aangezien Nokere Kruishoutem B in Derde B is ingedeeld, vallen dit seizoen heel wat matchen uit het verleden tegen buurploegen zoals Wortegem, Bevere, Volkegem en Maarkedal in het water (NKMR).