KVC NOKERE KRUISHOUTEM B VERLIEST IN EINDRONDE

KVC NOKERE KRUISHOUTEM B VERLIEST IN EINDRONDE
Geen dubbelslag voor de in de provinciale reeksen voetballende “grote jongens” van KVC Nokere Kruishoutem.  Na het behalen van de titel van KVC-A was het uitkijken hoe KVC-B, dewelke kon doorstoten naar de eindronde, het zou doen. Het merendeel van de ploegen uit vierde provinciale, die de eindronde speelden, zou stijgen.
KVC-B werd vrijgeloot in de eerste ronde en zou spelen tegen de winnaar van Lochristi B- Huise Ouwegem. Er werd gehoopt dat Huise Ouwegem de uitverkorene zou worden. Een verplaatsing naar Huise, een derby om van te genieten.
Het liep anders af. Lochristi – Huise Ouwegem eindigde op 1-1, na verlengingen bleef de stand ongewijzigd, de strafschoppen beslisten over wie op de tweede speeldag tegen Nokere Kruishoutem zou spelen. Het werd Lochristi. Met veel goede moed werd daar op Hemelvaartdag de match begonnen. Coach Joachim Dhondt had de spelers goed klaargestoomd.  Zij die in het  de competitie zo goed hadden gedaan, kregen het vertrouwen.
De match begon minder goed. Een vlugge 2-0 achterstand  was niet bepaald een reden om gerust te zijn. En toch werd er daarna hard gewerkt. Een kwartier voor het einde stond de 3-2 op het bord en bereikte de spanning een hoogtepunt. Nokere Kruishoutem B wilde meer maar het draaide anders uit. Uiteindelijk werd met 5-2 verloren en begint men volgend seizoen weer in 4de provinciale. Aangezien het ongenaakbare Maarkedal vorig seizoen kampioen werd en  Horebeke via de eindronde mag promoveren, zit er voor de ploeg –die alle respect en gelukwensen waard is – misschien muziek in om in vierde provinciale mee te spelen voor de titel. We kijken er naar uit (NKMR)