WE ZIJN KAMPIOEN : DIKKE PROFICIAT !

WE ZIJN KAMPIOEN : DIKKE PROFICIAT !
 
We zijn kampioen….. het kon moeilijk anders als je kijkt naar het afgelegde parcours van onze ploeg.
Maar toch….na het gelijkspel in Zingem een week vroeger was er voor KVC-A nog puntenwinst nodig op verplaatsing tegen Sparta Bevere om op één match van het einde kampioen te zijn.
En zo gebeurde het…..
Twee goals van Seba Beels, hoe is het in Godsnaam mogelijk dat hij er wil mee stoppen, en het was in Bevere 0-2. En dan deed Yordi Vanhoutte er eentje bij. De 0-3 aan de rust verdreef de mogelijke  voorafgaandelijke angst. De titel was binnen.
Proficiat aan iedereen die daaraan meewerkte. En dat zijn er velen, maar toch in de eerste plaats de gedreven spelersgroep die het waarmaakte en - wat sommigen nochtans hadden gevreesd- het kopje niet liet hangen na het gelijkspel in Zingem op een moment dat alles in gereedheid was gebracht om na die match al een kampioenenfeest te bouwen….
Proficiat ook, en in belangrijke mate, aan trainer Wouter Degroote. Een man met veel voetbalverstand, voor hem ligt er als coach nog een mooie toekomst te wachten. Maar eerst is er zijn belangrijke opdracht om volgend seizoen de spelersgroep op de rails van tweede provinciale te zetten. Proficiat ook aan het bestuur, de medewerkers en de supporters (waarvan het aantal echter nog mag groeien) omdat zij wisten dat het zou gebeuren. En het gebeurde, volkomen terecht zijn wij de kampioen.
Zondag, thuis tegen Zottegem B, moet het een galamatch worden.  Er wacht de kampioen meer dan een warme ontvangst. “Mooi, het leven is mooi”, een hit van Will Tura uit vervlogen tijden, maar vandaag de dag voor KVC-A meer dan ooit van toepassing.
En nog dit: als opwarmertje speelden de U15 zaterdag al kampioen. Ook bij deze jeugdploeg en de entourage was het zaterdag feest. Ook een dikke proficiat ! (NKMR)