KVC EEN STAP DICHTER BIJ DE TITEL

KVC EEN STAP DICHTER BIJ DE TITEL
 
Sommigen geloofden dat het vorige zaterdag zou gebeuren. Winnen in Zingem en KVC-A was kampioen. Het viel anders uit: de match eindigde op een gelijkspel. Naaste concurrent Vurste Semmerzake pakte thuis tegen Velzeke de drie punten. Conclusie na de match : we tellen vijf punten voorsprong met nog twee matchen te gaan. De deur naar tweede provinciale is al gedeeltelijk geopend. De volgende opdracht : een stevige trap tegen de deur en tweede provinciale binnenstappen. Zondag spelen wij om 15.00 uur tegen Sparta Bevere, een niet te onderschatten verplaatsing tegen een ploeg die na een tegenvallend seizoenbegin uiteindelijk onder leiding van de nieuwe trainer Krist Furniere een mooie reeks kon neerzetten en zich intussen profileerde tot een ploeg die in derde provinciale respect afdwingt.
Terug naar de bewogen match in Zingem, waar Bart Van Renterghem (ex-trainer van Nokere Kruishoutem) tot het einde van het seizoen de sportieve touwtjes in handen heeft.  En waar Michiel Moerman , ex-doelman van Nokere Kruishoutem, onder de lat staat ……
Een pak volk was aanwezig. Supporters van KVC hadden zelfs een autobus ingelegd. Er was sfeer. Rookbommen (geel-blauw) voor en na de match. Enthousiasme van de supporters tijdens de spannende derby : KVC, olé, olé, was er te horen.
Op het veld, met dreigende regenwolken en uiteindelijk neerpletsende regen en ook een donderslag, een strijd tussen twee ploegen die zich volledig gaven. Een spektakelmatch, propaganda voor het voetbal in 3de provinciale, een match op het niveau van 2de provinciale.
Een beter wedstrijdbegin kon onze ploeg zich niet wensen. Braeckman (Zingem) verwerkte in eigen doel ( 3’ 0-1). Yordi Vanhoutte verdubbelde de bonus ( 20’ 0-2). Je zou denken, dat het niet meer kon mislopen, maar toch……
De thuisploeg wachtte tot het tweede deel van de tweede helft om keihard toe te slaan. Eerst lukte Yannick Tomas de aansluitingstreffer ( 71’ 1-2). Tien minuten voor het einde kon Tomas, een voetballer die veel meer waard is dan derde provinciale, zijn ploeg langszij brengen  (80’ 2-2). Vier minuten voor het einde volgde de grote teleurstelling. Tomas maakte zijn derde doelpunt (86’ 3-2).
De nederlaag was dichtbij. Niet plooien in de laatste minuten was aan de orde.  Twee minuten voor het einde kwam de verblijvende gelijkmaker via kapitein Kim Devos (89’ 3-3). Dat gelijkspel liet, rekening houdend met de tijdelijke 3-2 achterstand, de gezichten opklaren.
Het is dus nog niet gedaan. Wat heeft de verplaatsing naar Bevere in petto ? Wat gebeurt er op het veld na het eindsignaal en bij de terugkeer thuis. Laat ons duimen voor de spelers en de trainer, opdat er hopelijk zondagavond –na een slopend seizoen- toch al zekerheid zou zijn.
Een dag na  de “grote derby” was er, in Kruishoutem, de “kleine derby” tussen Nokere Kruishoutem B en SK Zingem B. Zoals tijdens de grote derby van zaterdagavond, werd ook zondagnamiddag vlot gescoord. Twee goals van KVC ( via Corbanie en Revyn) waren echter niet genoeg om de punten thuis te houden. Er was nochtans hoop bij de rust.  De 1-0 voorsprong liet het beste verhopen. Alles werd anders in de tweede helft, gekruid met zes doelpunten waarvan vijf voor de bezoekers. Uiteindelijk  verloor KVC-B met 2-5.  Zondag speelt men opnieuw thuis, om 15.00 uur tegen Bevere B (NKMR)