IN MEMORIAM BRAM DESMETEen golf van ongeloof, droefheid en diepe ontgoocheling en onbegrip spoelt  vandaag over ons heen. Bram Desmet(24), die met Nokere Kruishoutem B speelde in 4de provinciale B, verongelukte  zondagavond in Waregem, dichtbij de grens met Kruishoutem, op de terugweg naar huis. De afscheidsplechtigheid gaat door op zaterdag 18 maart om 11.00 uur in het OC Nieuwenhove, in de Kerkhofstraat in Waregem-Nieuwenhove.
Enkele uren vroeger, vorige zondag,  nog 90 minuten als speler op het veld om met de ploeg mee te helpen aan het 1-1 gelijkspel tegen Bottelare, een ploeg die bijna nog een bedreiging vormde voor de nieuwe kampioen Olsene Sportief. Een verslag van de A-ploeg (1-1 in Zottegem) en de B-ploeg is nu niet op de plaats. Het noodlot heeft er anders over beslist.
Daar sta je dan, wezenloos voor je uitstarend toen het pijnlijke nieuws zondagavond de entourage van de club bereikte.  Hij reed goed gezind naar huis. Hij woonde een week samen met zijn vriendin, niet ver van de plaats van het dramatische ongeval. De auto verliet de weg, raakte een duiker en landde in de voortuin van omwonende mensen. Alle hulp kwam te laat. Bram Desmet, die de toekomst nog voor zich had, is niet meer.  Hij lag er ook al op verlekkerd om komend weekend, ook als supporter van  SV Zulte Waregem, de Bekerfinale tegen Oostende bij te wonen. Hij was lid van de supportersclub  De Klauwaert.
Op zo’ momenten treft je de vergankelijkheid van het leven. Vandaag is het zo, morgen kan het totaal anders zijn. Het leven is onvoorspelbaar. Bram Desmet was een goed voetballer. Hij wist wat hij kon en niet kon. Zijn inzet en uithoudingsvermogen waren grote troeven. Hij was een verdedigend ingestelde voetballer. Dit seizoen kreeg hij zelfs een tweetal kansen bij de ploeg die in 3de provinciale speelt. Hij deed wat werd gevraagd.
Zondagavond ging nog een delegatie van KVC naar de plaats van het ongeval. Maandagavond werd aan de kantine verzameling geblazen. Een gezelschap van 60 personen, spelers van de A- en de B-ploeg al of niet met partner, en bestuursleden  trokken naar de plaats van het dramatisch ongeval. Daarna was er een bezoek en rouwbeklag ten huize van de aangeslagen vriendin. Zij overhandigde een mooie, grote foto van Bram als voetballer aan de delegatie. De foto zal ingekaderd worden en krijgt een ereplaats in de kantine.
Wij betuigen de innige deelneming aan de vriendin en de familie. In  deze moeilijke periode heeft men daar steun nodig. Het verlies te boven komen zal tijd vragen. We wensen hen, bij dit onbegrijpelijk en onverklaarbaar verlies, veel sterkte toe. Het zal wennen worden als de ploeg uit 4de provinciale de volgende competitiematch speelt. met niet meer de strijdlustige Bram op het veld. Voor de club een zwarte bladzijde, die lang in het geheugen zal gegrift blijven. Vaarwel Bram, rust zacht.
De voorziene match van dit weekend, op verplaatsing tegen Zevergem, zal met onze B-ploeg niet gespeeld worden. Onze A- ploeg speelt zondag, thuis tegen Oudenhove, wellicht met een rouwband.
KVC Nokere Kruishoutem