PATRICK BLOMME (KVC NOKERE KRUISHOUTEM) KRIJGT “TROFEE VAN SPORTVERDIENSTE”

PATRICK BLOMME (KVC NOKERE KRUISHOUTEM) KRIJGT “TROFEE VAN SPORTVERDIENSTE”
Een groot moment vrijdagavond tijdens het mooi in elkaar geknutseld 11de “Sportgala”, in  organisatie van de sportraad, de sportdienst en de gemeente Kruishoutem.
De  “trofee van sportverdienste” werd toegekend aan Patrick Blomme, vertrouwd met het voetbal van KVC Nokere Kruishoutem en de jongste jaren vooral een boegbeeld van de uitstekende jeugdwerking. Patrick Blomme was aangenaam verrast, maar genoot zichtbaar van de hulde en appreciatie die hem te beurt viel. De afwezigen, van de club bij wie hij al 25 jaar het beste van zichzelf geeft (eerst Jupiter Nokere, dan KVC Nokere Kruishoutem) hadden ongelijk….
Onze kernspeler  en jeugdtrainer Jonas Vandevelde, ook betrokken bij de voorbereiding en de realisatie van het “Sportgala”, liet ons een artikel geworden, dat wij graag onder de ogen van de lezers brengen.  Niet zonder ook een proficiat te wensen aan de organisatoren van het Sportgala. Hieronder volgt de tekst van Jonas Vandevelde.
SPORTGALA 2017
“In de Mastbloem in Kruishoutem vond op vrijdag 10 februari  het 11de sportgala plaats. De avond werd feestelijk ingezet met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur. Naar jaarlijkse gewoonte werd er teruggeblikt op de sportprestaties van het voorbije jaar (2016), geleverd door jong en oud. De sportraad mocht in samenwerking met het gemeentebestuur en de sportdienst maar liefst acht prijzen uitreiken. Nieuw dit jaar was voor de 1ste maal deG-Sporter, deze trofee werd gewonnen door Matthias Velghe die Belgisch kampioen e-hockey werd met het team Gidos Dragons in de 1ste klasse. Nancy Weytens kon de prijs voor recreatieve sporter in de wacht slepen nadat ze voor het 7de jaar op rij kampioen werd bij Joggingclub Sporthal Kruishoutem. De hoofdprijs in de categorie sportjongere ging naar de talentvolle Emile Van Thuyne die in de discipline trial-bike Belgisch kampioen werd bij de beloften 125 ccc. De “sportvrouw van het jaar” werd opnieuw Jolien Verschueren, die zeven overwinningen behaalde in het veldrijden waaronder de bekender Koppenbergcross.  De trofee voor sportploeg  ging naar de herenploeg  judo, die vice-kampioen werd  in 3de nationale en promotie naar 2de nationale kon realiseren. “Sportman van het jaar” is Tim Merlier, als ex-Wortegemnaar sedert midden vorig jaar wonende in Kruishoutem.  Tim Merlier die als meesterknecht van wereldkampioen Wout Van Aert  in het veldrijden meer dan zijn steentje bijdroeg in zijn overwinningen. De “trofee voor sportverdienste”  werd dit jaar uitgereikt aan Patrick Blomme, die na 25 jaar als speler, trainer en coordinator in het jeugdvoetbal bij vooral Jupiter Nokere en KVC Nokere Kruishoutem uitstekende werk  leverde en nog doet. Op het einde van het voetbalseizoen zet hij een stap opzij. Het publiek kon doorheen het gala onder meer genieten van acts van balletschool Attitude en kon stemmen voor hun favoriete sporter. Na telling van de stemmen werd de publieksprijs uitgereikt aan Jolien Verschueren. Sylvain Lamont leidde als voorzitter van de sportraad het hele gebeuren in goede banen”.
Tot daar het artikel van Jonas Vandevelde, die als twintiger met ambitie het bewijs levert dat hij veelzijdig is (NKMR)