Verslag U13: Knesselare- Nokere Kruishoutem

Verslag U13: Knesselare- Nokere Kruishoutem
 
Spelers: Aisha, Fabian, Oscar, Quinten, Gauthier, Arthur, Gaëtan, Rune, Tijl
 
Kapitein: Tijl
 
Onze laatste competitiewedstrijd was meteen ook onze verste verplaatsing, een bezoek aan Knesselare. Dit is de ploeg waartegen we onze grootste nederlaag van het seizoen opliepen. Mooie accommodatie heeft deze ploeg. Bij aankomst werd ons gezegd dat we net als vorige week op het A plein mochten spelen. Dit veld ligt er zo laat op het seizoen nog steeds goed bij, een pluim aan de mensen die hier het terrein onderhouden. Senne diende forfait te geven en zo waren de wisselmogelijkheden zeer beperkt. Tijdens de opwarming hoorden we de spelers van de thuisploeg ons wat treiteren. Dit was ideaal om mijn spelers extra te motiveren, mocht dit nog nodig geweest zijn.
 
We starten goed en nemen de wedstrijd in handen, de bal gaat goed rond en dit bezorgt ons overwicht in dit openingskwartier. De thuisploeg lijkt te zelfzeker, waarschijnlijk dachten ze dat ze net zoals in de heenwedstrijd ons zouden overklassen. Dit was zeker niet het geval, we krijgen de beste kans in het eerste kwartier maar Rune is te overhaast bij de afwerking. Zo gaan we rusten bij een 0-0.
 
Tijdens onderbreking kan ik als trainer niet meer vragen dan op het zelfde elan door te gaan en geconcentreerd te blijven voetballen. We blijven de beste ploeg en krijgen de beste kansen. Eerst houd de keeper van de thuisploeg Gaëtan van een doelpunt en kort erna worden ook Tijl, Quinten en Rune van een doelpunt gehouden. De thuisploeg maakt weinig klaar en enkel op lange ballen moet onze verdediging attent zijn. Aisha krijgt weinig werk mede door het sterk verdedigen van Oscar, Fabian, Gauthier en niet te vergeten Arthur die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde vandaag. We dreigen nog tweemaal op hoekschop maar evenveel keer gaat de bal nipt over doel. Zo gaan we de rust in met 0-0.
 
Tijdens de rust komen de spelers op adem en nemen uitgebreid de tijd om te drinken, niet onbelangrijk want de temperaturen halen zomerse normen. Het geloof binnen de groep om deze wedstrijd met een goed resultaat te beëindigen groeit met de minuut. Vol enthousiasme gaan we het veld op en het valt op dat de spelers al een toontje lager zingen dan voor de wedstrijd. We blijven de beste ploeg en voetballen kans na kans bij elkaar, scoren lukt niet want wat een hele sterke doelman heeft de thuisploeg tussen de palen staan. Gaëtan, Tijl en Rune worden er net niet moedeloos van. Niet dat we verslappen ,in tegendeel we gaan nog een versnelling hoger spelen en op die enkele speldenprikken van de thuisploeg staat de verdediging onder leiding van Arthur telkens goed opgesteld. Gescoord wordt er niet en zo gaan we met een 0-0 een laatste keer rusten.
 
De spanning is te snijden en vooral de thuisploeg mag tevreden zijn met deze tussenstand want als er één ploeg op voorsprong verdient te staan zijn het wij wel. De laatste pauze grijp ik aan om de spelers aan te moedigen en hen te zeggen dat gelijk wat het eindresultaat mag worden we best tevreden mogen zijn met hetgeen we hier vandaag op de grasmat legden. We gaan gewoon door zoals we al vanaf de eerste minuut doen. We blijven kansen bij elkaar spelen en de thuisploeg krijgt geen voet aan de grond. De thuisploeg lijkt tevreden met een draw en komt niet verder dan enkele kleine kansjes. Wij integendeel krijgen kans op kans , hoekschop na hoekschop, de ene aanval na de andere. Met nog 3 minuten op de klok en net toen iedereen dacht aan een 0-0 gelijkspel knutselen we een prachtige aanval in elkaar. Fabian onderschept de bal op eigen helft, speelt de bal rustig in op Tijl die op zijn beurt Rune de bal aanspeelt. Gaëtan en Rune spelen de verdediging zoek met een ééntweetje en Rune legt de bal panklaar voor Tijl die bal via de paal binnentrapt 0-1. Wat een ontlading bij spelers, suporters, délégé’s en trainer na dit mooie doelpunt. Dit is een doelpuntje die enorm deugd doet. Ten eerste een doelpunt die komt een een fase waar we op training echt uren tijd in gestoken hebben en ten tweede omdat dit er eentje kan zijn die ons een oververdiende zege kan opleveren. De laatste twee minuten houden we de zaak onder controle en zo winnen we tegen alle verwachtingen deze laatste competitiewedstrijd. Voor mij als trainer was dit de beste wedstrijd van het seizoen. Iedereen deed zijn duit in het zakje en maakte deze stuntzege mogelijk. Bij deze wil ik nog eens benadrukken dat deze spelersgroep zéér leergierig is en dat de vier jongens die feitelijk nog U12 zijn goed opgenomen zijn in de groep en deze jongens hebben het er goed vanaf gebracht. Dit mag gezegd worden . Dit seizoen heb ik me als trainer super geamuseerd en heb ik de spelers enorm zien evolueren. Voor vele spelers was dit de laatste wedstrijd met mezelf als trainer maar wees gerust dat ik jullie volgend seizoen zeker zal komen aanmoedigen als jullie op het grote veld spelen. Bedankt spelers, bedankt Geert en Sigrid en bedankt aan de ouders voor dit leuke seizoen en ook nog eens proficiat met de fantastische overwinning