U9A sluiten seizoen af met tornooiwinst

U9A sluiten seizoen af met tornooiwinst
Het tornooi in Wortegem was de laatste in een reeks van 3. Iedereen kent het spreekwoord  3de keer goede keer.H et tornooi bestond uit 1 poule met 5 ploegen zonder finale wedstrijden. De eerst in de rangschikking wint de beker.
Wortegem - KVC:  3-6
Wortegem moest een haalbare kaart zijn. Zeker als je de uitslag van de competitie bekijkt. We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd en speelden mooi combinatie voetbal. we drukten Wortegem tegen hun doel maar scoren lukte niet. Wortegem kwam knap op voorsprong 1-0.  Wortegem lag onder maar kraakte niet. Wij zochten teveel de combinatie. Pas op het einde van de eerste helft konden we scoren. Een knappe solo werd mooi afgewerkt. Enkele seconden later  stond het 1-2 na een knap schot. We vonden onze draai maar nog geen 100%. Wortegem was verdedigend goed en wij durfden niet te trappen. Mooi vrij spelen en trappen zorgde voor een geruststellende 1-3. Nu was Wortegem rijp voor de slachtbank. Van 1-3 ging het  vlot naar 1-6.  Goed doorzetten en loeihard naar doel en 1 keer via de combinatie. Wortegem kon nog 2 keer scoren maar de winst was binnen. 3-6.
Ardennen  - KVC:  2-5
Ardennen had een aantal goede individuele spelers. Wij begonnen opnieuw wat mak aan de wedstrijd. We kwamen via een knappe diepte pas voor doel en het stond 0-1. Een knappe actie van onze aanvaller en het stond 0-2. Ardennen vond hun weerbaarheid en scoorde 2 keer op korte tijd. 2-2. Ardennen bood strijd tot onze aanvaller een knappe dribbel tevoorschijn toverde en knap afwerkte. 2-3. We speelden voetbal en daaraan zag je dat je als ploeg meer te bieden hebt dan individualiteit.  We bleven rustig en konden nog 2 keer scoren. 2-5.
Volkegem  - KVC:  4-6
Volkegem had nog niet verloren. We waren de betere ploeg maar konden niet afwerken. Volkegem daarentegen kwam in een paar minuten 4-0 voor.  Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen en Volkegem dacht dat de buit binnen was. Net voor rust konden we 4-1 maken. In de 2de helft drukten we Volkegem tegen hun doel en misten we een aantal kansen.  We waren de betere ploeg en konen via een mooie actie en knap schot van op afstand 4-2 maken. We bleven erin geloven en konden de spanning en hoop terug bezorgen bij de supporters door de aansluitingstreffer te maken. Volkegem kwam niet meer tot voetballen en dankzij een sterke verdediging  die goed uitvoetbalde konden we onze aanvaller in posities brengen en de gelijkmaker scoren. 4-4. Volkegem was van slag en dat bleek toen de doelman een simpele bal door de benen liet en 4-5.  De supporters en trainer schreeuwden een vreugde kreet van jewelste. Het werd nog 4-6 en we speelden de match rustig uit.
Vurste Semmerzake - KVC:  0-3
Vurste had al zijn wedstrijden gewonnen net als wij. Alleen moesten wij winnen want Vurste had meer gescoord.  De mannen werden door de trainer goed geïnstrueerd en opgepept. Het was de laatste wedstrijd onder U9.  In tegenstelling tot de andere wedstrijden begonnen we heel sterk. Vurste kreeg geen kans. We raakten de paal en misten tal van open kansen..  We speelden kort op de man en dat loonde. Iedereen deed wat van hem verwacht werd. Een knap schot en  we stonden voor 0-1. Daarna een knap doorzetten en mooi afgewerkt en 0-2. Vurste zag sterretjes en de bui hangen. Ze begonnen wat fouten te maken. Onze jongengs waren niet onder de indruk en speelden goed verder. Het loonde en we kwamen 0-3 voor. Knap naar centrum gedraaid en even knap afgewerkt.
We speelden de match rustig uit.
Een verdiende tornooizege. Ook een mooi afscheid voor de délègue Francky die zich 2 jaar ingezet heeft voor de jongens. Waarvoor dank.
De supporters en spelers hebben vrede met dit mooi seizoenseinde en afscheid van het 5 tegen 5 spelen.
De trainer werd eventjes emotioneel  door blijdschap, maar ook  door afscheid te moeten nemen van zijn fantastische kern.  Volgend jaar is het een ander verhaal 8 tegen 8. Alvast een zeer mooie afsluiter voor de U9 van KVC Nokere-Kruishoutem.