U9A worden knap 2de op tornooi Merendree

U9A worden knap 2de op tornooi  Merendree
Konden onze jongens vandaag hun reputatie van  tornooi ploeg bevestigen. Het antwoord is ja.
Poulewedstrijd:
Hansbeke – KVC  2-2
Tegen Hansbeke waren we in het begin nog niet goed wakker.  Hansbeke mocht de bal hebben. geleidelijk aan vonden we ons spel. We konden drukken en kwamen verdiend 0-1 voor na een bal die hoog in doel belandde na de bal mooi met de buiten kant geraakt te hebben. Het werd 0-2 na een ingestudeerde corner die mooi werd binnen getikt door de vrijstaande man.  De wissels  haalden het ritme uit de ploeg. Toch was er grote inzet. Een own goal gaf Hansbeke terug moed. Ze konden gelijk maken met een knap schot 2-2. Er bleef te weinig tijd over om alsnog een verdiende overwinning binnen te halen.
KVC-Lochristi  6-2
Lochcristi had met 2-1 verloren van Hansbeke.  Om de kleine finale te halen moesten we met 2 doelpunten verschil winnen. De trainer had de jongens op scherp gezet. Als een pijl vlogen ze op de bal en binnen de minuut stond het 2-0. Eerst na een mooie combinatie, een tweede keer  na een shot hoog in doel. Lochristi riep om Christus maar dat hielp niet.  Ze zagen sterretjes zoveel ze wilden. Een knap shot over de grond en 3-0. We bleven zeer goed druk zetten. Een mooie diepte pas en 4-0. We kregen nog tal van kansen. Via een knappe 1-2 werd het 5-0.  Er werd eventjes naar adem gehapt en daar profiteerde Lochristi  van om 2 keer te scoren.  We speelden de wedstrijd professioneel uit en konden er nog 6-2 van maken.
Kleine finale:
De winnaars van de 4 poules werden in een kleine finale van 1 wedstrijd  gestoken en de winnaar mocht naar de grote finale.
Merendree – KVC 2-2 (pen 3-1)
Met Merendree als tegenstander hadden we een moeilijke klant. Een sterk spelende ploeg die kort op de man zat en hard maar fair in duel. we kregen een vrije trap op een mooie plaats. Het ingestudeerde werd mooi uitgevoerd alleen stond de paal in de weg. Onze doelman speelde een super wedstrijd. We lagen onder maar vochten als leeuwen. Een mindere pas met balverlies leidde de 1-0 in. Niet veel later knap doorzetten en 3  man in de wind en nog afwerken deed de supporters dromen. Een mooie trap spatte uiteen op de deklat. Een mooie hoge diepte pas werd mooi gecontroleerd en al even mooi binnen getrapt. 1-2. Merendree drukte en kon op het einde nog gelijkmaken. 2-2. Strafschoppen beslisten over een finale plaats. Daarin waren wij de koelbloedigste . We wonnen met 3-1
Finale Drongen – KVC 8-0
Drongen was met een halve provinciale ploeg afgezakt. Het niveau verschil was duidelijk merkbaar. Onze jongens hadden veel gegeven. Het beste was er van af en toch bleef hun inzet bewonderenswaardig.  We kwamen snel 2-0 achter en wisten dat het niet voor vandaag zou zijn. We knokten ons nog even in de wedstrijd en kregen 2 mooie kansen maar dan was Drongen duidelijk de betere ploeg. Een verdiende overwinning 8-0
De ontgoocheling was groot maar vandaag was een 2 de plaats het hoogst haalbare. De  talrijke meegereisde supporters zagen een goede ploeg en mooi voetbal. De trainer is fier over het geleverde spel en op de spelers. Een zeer grote proficiat!!!!!