Historiek

KVC NOKERE – KRUISHOUTEM HEET U WELKOM

Dit is het feest van een dubbele geboorte.

In de eerste plaats de geboorte van de fusieclub KVC Nokere-Kruishoutem, in de tweede plaats de geboorte van onze website. Bij een geboorte horen gelukwensen, attenties en geschenken. Die gelukwensen , na het tot stand komen van de voetbalfusie SK Kruishoutem-Jupiter Nokere, werden met dank aanvaard. Volgens voetbalkenners, gesteund door de visie en de medewerking van het gemeentebestuur, was er in Kruishoutem nood aan een voetbalfusie. Die kwam er, de gelukwensen deden goed aan ’t hart. De attenties , onder de vorm van het aanbieden van financiele en andere soorten medewerking, werden met open armen ontvangen. 


De bestuursploeg, aangevoerd door voorzitter Baron Philippe Casier, en de entourage is er zich daar goed van bewust en geeft blijk van dankbaarheid omdat op de medewerking van velen kan beroep gedaan. Dat zijn voor de club de waardevolle attenties. Dat is ook voor het bestuur een reden om gemotiveerd te zijn. En dan de geschenken ? Die wil de nieuwe voetbalconstructie zelf geven.

Aan de sponsors, de supporters, de sympathisanten, de mensen die de club genegen zijn. Die geschenken worden op de werkvloer, het voetbalterrein, gegeven. Door de eerste ploeg, de beloftenploegen, de vrouwenploeg, de reserven en het dozijn jeugdploegen. Op het terrein geven de spelers, de speelsters, de trainers het mooiste geschenk dat een supporter en voetballiefhebber kan krijgen. Zij trachten goed voetbal te brengen, zij dragen de winnaarsdrang hoog in het clubvaandel, zij zijn het soort levende propaganda waarover men spreekt. Iedere week, na iedere wedstrijd, thuis en elders… Wij zouden kunnen bladeren in het boek van het verleden van SK Kruishoutem en Jupiter Nokere, de twee ploegen die de boodschap “samen sterk” willen uitdragen.

SK Kruishoutem, ploeg met een groot verleden dat veel respect afdwong. Ploeg die zeer vele jaren geleden zelfs in eerste provinciale in de clinch ging met huidige derde klassers zoals o.a. SK Deinze. Ploeg die voor- en tegenspoed kende en als zelfstandige ploeg einde vorig seizoen in derde provinciale het spook van de degradatie niet van zich kon afschudden. Jupiter Nokere, ploeg die begon in het KVS met een tussendoortje in het liefhebbersverbond maar uiteindelijk vond dat voetballen onder de vlag van de BVB zoveel beter was. Eerst in vierde provinciale, dan tijdelijk in derde provinciale, de laatste kaarsjes als zelfstandige ploeg uitblazend in vierde provinciale.

SK Kruishoutem en Jupiter Nokere voelden zich in ’t verleden ook geroepen om enkele pittige derby’s te spelen, zowel in derde als vierde provinciale. Die tijd komt niet meer terug. De twee ploegen hadden elkaar, bij het behouden van de zelfstandigheid, in het seizoen 2009-2010 kunnen terugvinden in vierde provinciale. De derby’s tussen geel-zwart en blauw-wit zijn definitief begraven. Ook de kleuren geel-zwart en blauw- wit verdwenen uit het straatbeeld. Het geel van SK Kruishoutem en het blauw van Jupiter Nokere is samengevoegd tot de nieuwe fusiekleur. De fusieclub KVC Nokere-Kruishoutem geeft ons de kans u deze website aan te bieden. Dit is het forum dat u toelaat op een correcte en eerlijke manier de informatie te krijgen waarnaar u zoekt.

De prestaties en uitslagen van de ploegen worden opgevolgd, de initiatieven en activiteiten van het bestuur en de club krijgen de nodige aandacht. Als sportliefhebber, die KVC Nokere-Kruishoutem een warm hart toedraagt, zal u zo volledig mogelijk op de wenken bediend worden. Laat deze website voor u en ons de wekelijkse, misschien wel de dagelijkse, afspraak zijn.